Godden Cres House by Dorrington Architects


Dorrington Architects have designed the Godden Cres House in Auckland, New Zealand.

gc_151013_09-940x604

Description

This classic modern house is designed around a number of mature trees, in a park-like setting. The house is designed as a collection of blocks linked by a flat-roofed element, housing the entry and gallery. The gallery space leads you past an interior courtyard and pool and on to the main living area, where a strong connection to the garden is maintained via large glass sliders on both sides.

The kitchen, living, dining and outdoor room open on one side to the east-facing garden, and on the other to the pool courtyard. With the sliders open the courtyard becomes an extension of the main living and gallery, connecting this space seamlessly to the rest of the house.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s