The Warehaus by Residential Attitudes


Residential Attitudes have completed The Warehaus located in Perth, Australia.

wa_050913_03-940x627

Description

Light, volume & space were the primary influences behind this passive solar designed residence. Solar access to the front and a busy road to the rear drove the creation of a central courtyard with two storey alfresco and mezzanine walkway which formed the focal point of the home. The mixture of timber and stone complement the metal work and concrete giving the home a warm industrial edge.

The free form living area features a central polished plaster ethanol fireplace and is adjacent to the state of the art kitchen with a concealed cool room and pantry. The remainder of the ground floor is comprised of a library, powder room, laundry and a separate master wing with dressing room, ensuite and private courtyard.

Designed for multi-generational living, the upper floor has a separate living room and balcony which overlooks the stairwell and courtyard beyond. Both upper floor bedrooms access the mezzanine walkway and have a shared bathroom and separate kitchenette.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s