Ross Residence by Griffin Enright Architects


Griffin Enright Architects have designed the Ross Residence in Ross, California.

ro_020513_02

From the architect

This residence is in a unique community in Marin County and is nestled between a stream and a steep hillside above. The renovation that transforms an existing residence extends and extrudes folded geometries of the existing roof to create a new open living, dining kitchen area with ample wall space for the owner’s art collections. The folded roof splits to bring clearstory light from the east, while creating intimate interior spaces. A new entry made of charcoal concrete board wraps around the foyer and creates a floating bench. The loft-like living space opens up to a new ipe deck that overlooks the stream below.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s